Verelax: biologische hair wellness

Biokapper Antwerpen: wat betekent dat eigenlijk?

Er zijn heel veel salons gevestigd in Antwerpen, waaronder ook mijn kapsalon. Toch is er iets speciaal bij Verelax. Ik werk namelijk met biologische producten om uw haar te verzorgen en te kleuren. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over de producten van een biokapper en wat de voordelen ervan zijn.

Kapsalon Antwerpen met natuurlijke producten

Zoals de naam zelf al aangeeft: natuurlijke producten bevatten natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Dit betekent dat de planeet eigenlijk de leverancier is om een product te ontwikkelen. Al sinds ik mijn opleiding voltooide, was het al duidelijk dat ik heel graag als natuurkapper aan de slag wou. Zeker omdat zeer weinig salons in Antwerpen een alternatief aanbieden voor de traditionele producten.

Deze overtuiging kwam voort uit m’n interesse in natuurlijke alternatieven. Het is fantastisch om met zachte en plantaardige bestanddelen aan de slag te gaan. Zeker wanneer de resultaten er zijn: het haar wordt sterker, voelt terug soepel en vitaal aan, wordt opnieuw gezond, krijgt een sublieme glans… Er zijn alleen maar voordelen verbonden aan natuurlijke haarverzorgingsproducten en haarverf. Zeker als kapper Antwerpen besteed ik veel aandacht aan de oorsprong van de producten.

Het belang van ecologie en de bescherming van de planeet neemt namelijk alsmaar toe. Elke kleine bijdrage is dus belangrijk en alle beetjes helpen. Samen kunnen ze een grote impact hebben. Hierdoor groeide mijn passie om als biologische kapper Antwerpen op te starten. Zo kan ik namelijk mijn steentje bijdragen en ook anderen van dienst zijn die dit ook graag willen. Toch is het belangrijk om niet enkel te kijken of de ingrediënten plantaardig zijn. Ook de kwaliteit moet goed zijn voor deze Antwerpen kapper.

Biokapper Antwerpen: het gaat nog een stapje verder

Ten slotte ben ik ook enorm trots en fier om nog te kunnen meedelen dat de producten ook van biologische oorsprong zijn! Het gaat dus nog een stapje verder dan louter natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Deze zijn ook biologisch, waardoor ze aan nog striktere vereisten voldoen. Biologisch houdt in dat de productie van de ingrediënten op een zo natuurlijk mogelijke manier gebeurt en er zo weinig mogelijk invloed is van de mens. Er is dus respect voor de processen van Moeder Natuur. Het spreekt voor zich dat een biologische oorsprong ook de natuur ten goede komt en de meest milieuvriendelijke optie is.

Productaanbod van deze kapper Antwerpen: natuurlijke haarverzorging

Bij Verelax kunt u terecht voor zowel de verzorging van uw haar als een mooi nieuw kleurtje. Als salon Antwerpen neem ik mijn tijd voor u en uw kapsel zal perfect passen bij uw persoonlijkheid. Als u uw haar laat knippen en brushen, ontvangt u namelijk een persoonlijke behandeling op basis van aromatherapie. Eerst wordt er gestart met een hoofdhuid- en haaranalyse en daarna krijgt u een treatment afgestemd op deze analyse. De persoonlijke behandeling met etherische oliën heeft voor elk wat wils. De eerste categorie is haarkleur. Daarbij kies ik een type dat uw haarkleur zal versterken en aan intensiteit doet toenemen. Verder voeg ik ook nog etherische oliën toe voor het wellness aspect. Zo kunt u volledig tot rust komen en helemaal ontspannen. Mijn kapsalon Antwerpen is dus ook een wellness salon! 

Vervolgens voeg ik ook nog etherische oliën toe die focussen op hoofdhuid- en haarproblemen. Dit is voor mij het belangrijkste aspect van de aromatherapie: uw problemen worden verlicht en verzacht. De eerste soort is haarproblemen: droog haar kan hersteld worden en onzuiverheden kunnen verwijderd worden. Verder is er ook nog een focus op de hoofdhuid: talgproductie reguleren om vette hoofdhuid te vermijden, droge hoofdhuid in balans brengen om schilfers te voorkomen, geïrriteerde en/of jeukende hoofdhuid verlichten en ten slotte ook nog de haarzakjes versterken om haaruitval te doen afnemen.

Antwerpen kapsalon met ook haarverf van natuurlijke oorsprong

Daarnaast kunt u bij deze natuurkapper Antwerpen ook terecht om uw haar te kleuren met natuurlijke haarverf. Ik maakte deze keuze bewust omdat weinig kapsalons in Antwerpen deze alternatieve manier van haarkleuring aanbieden. De haarverf bestaat enkel en alleen uit planten en water. Alles begint met bepaalde delen van planten zoals bloemen, blaadjes… in de zon te drogen. Eenmaal deze volledig droog zijn, worden ze vermalen tot een fijn poeder. In feite vormt dit poeder al meteen de haarverf. Het hoeft enkel gemengd te worden met water en de haarverf is klaar voor gebruik.

Aangezien het enkel en alleen uit planten en water bestaat, is dit ook zeer goed voor het milieu. Wanneer de haarverf uitgespoeld wordt, komt dit namelijk terecht in de zee. Een plantaardige kleuring is biologisch afbreekbaar en dus veel ecologischer en duurzamer. Er zal geen impact zijn op het zeewater en dus ook niet op de planeet. Door te kiezen voor dit plantaardig alternatief, help je dus ook Moeder Natuur. Hoe fantastisch is dit wel niet?!

Het grootste voordeel is echter de houdbaarheid en glans. Een plantenkleuring behoudt namelijk zeer lang de kleurintensiteit en heeft ook een fenomenale glans, waardoor het er gezond en vitaal uitziet. Als uw haar gekleurd is, zal het dus echt stralen. Iedereen zal het verschil zien. Dat kan ik u garanderen.

Natuurkapper Antwerpen dankzij kwalitatieve producten

Ik hecht verder ook zeer veel belang aan de kwaliteit van de producten waarmee ik werk. Wanneer ik uw haar verzorg of kleur, moet dit tiptop in orde zijn. Mijn doel is u laten stralen en dat kan alleen als ook de producten van hoge kwaliteit zijn. Daarom koos ik voor als natuurlijke kapper Antwerpen voor het merk Hairborist. Dit is een Belgisch merk dat kwalitatieve plantaardige producten produceert met aandacht voor de planeet.

Hun producten bevatten het kwaliteitslabel Ecogarantie, het strengste label van Europa. Dit label garandeert dat de samenstelling van de producten goed is voor zowel mens, dier als natuur. Maar het gaat ook verder dan dat. Er wordt ook verzekerd dat het merk op zich duurzaam, ecologisch en milieuvriendelijk is. Aangezien de producten aan zo’n strenge vereisten voldoen, ben ik 100% overtuigd dat deze producten de beste zijn op de markt.

Natuurlijke kapper Antwerpen