Verelax: biologische hair wellness

Kapsalon Aartselaar: de revolutionaire natuurlijke haarverf

Bij Verelax wordt de natuurlijke haarverf gebruikt. Een plantaardig alternatief om het haar perfect te kleuren op een duurzame en bewuste manier. De resultaten blijven perfect, maar er zijn vele voordelen voor zowel mens als planeet. In dit artikel geef ik meer uitleg over wat de natuurlijke haarverf exact is en waarom ik ervoor koos in mijn salon in de buurt van Aartselaar.

Wat is natuurlijke haarverf en waaruit bestaat het?

Natuurlijke haarverf is een nieuwe, revolutionaire manier om het haar te kleuren. Het gebeurt op een natuurlijke manier, zodat de structuur van uw haarvezel niet aangepast wordt. Als kapper dichtbij Aartselaar probeer ik namelijk uw haar te verzorgen en te kleuren met respect voor de structuur van uw natuurlijke haarvezel. Zo krijgt het haar de kans om volledig te herstellen. Dit heeft uiteraard een positief effect op de staat van uw haar: het wordt opnieuw vitaal en soepel.

Dit wordt bovendien nog eens extra versterkt dankzij de samenstelling van de kleuring. De naam verklapt het eigenlijk al: natuurlijke haarverf bestaat uit natuurlijke ingrediënten! Daarbij worden bepaalde planten specifiek uitgekozen omwille van hun kleurkracht. Deze worden dan gedroogd in de zon en eenmaal ze volledig droog zijn, worden ze vermalen tot een fijn poeder. Dit poeder vormt de basis van de pigmenten. Daarna meng ik dit poeder met water en zo wordt de natuurlijke haarverf bekomen.

Naast de planten die het haar kunnen kleuren, worden er ook nog verzorgende planten toegevoegd. Deze hebben ook allemaal verschillende functies. Sommige planten kunnen bijvoorbeeld het haar extra beschermen, terwijl anderen de talgproductie in balans brengen en dus een te vette of een schilferige hoofdhuid kunnen behandelen. In mijn kapsalon dichtbij Aartselaar wil ik dus heel graag focussen op dit natuurlijk alternatief.

Hoe zit het met de grijsdekking?

Een haarkleur ontstaat door het type pigment dat aanwezig is. Een synoniem voor pigment is melanine. Dit is de stof die zorgt voor de kleur van uw haar. Er zijn twee soorten melanine: feomelanine en eumelanine. Iemand die voornamelijk het pigment feomelanine bezit, heeft blond of rood haar. Wanneer de eumelanine echter bij iemand op de voorgrond treedt, heeft deze persoon bruin of zwart haar. Bij het ouder worden, neemt de productie van melanine af. Hierdoor krijgt het haar dus een andere kleur. Aangezien er minder pigment aanwezig is, zal het haar dus grijs worden. Hoe minder pigment er aanwezig is, hoe grijzer dat het haar wordt. Wanneer er geen pigmenten meer aanwezig zijn, wordt het haar wit.

Gelukkig bestaat er haarverf die uw grijs haar kan verstoppen. Ook de natuurlijke haarverf heeft een perfecte dekkracht. Bij dit kapsalon in de buurt van Aartselaar kunt u dus ook terecht voor een grijsdekkende kleur. Het is mogelijk om een perfecte dekking te garanderen dankzij de geavanceerde en revolutionaire technieken. Tijdens mijn professionele opleiding bij Hairborist werden namelijk verschillende technieken aangeleerd. Eerst analyseer ik uw haarstructuur om de correcte techniek te bepalen. Verder kan er ook gevarieerd worden met de pigmenten, zodat deze ook een zachtere of sterkere dekkracht hebben naargelang het grijspercentage. Kortom er is voor iedereen een formule die het grijs haar kan verstoppen!

Wat zijn de voordelen van de plantaardige haarverf?

De natuurlijke haarverf heeft bovendien ook zeer veel voordelen. Iedereen die in dit kapsalon in Aartselaar overschakelt naar de plantenkleuring, wil nooit meer iets anders. Na zelfs al de eerste kleuring is er een ware transformatie te zien. Dankzij de zorgvuldig samengestelde pigmenten van zowel kleurgevende als verzorgende planten zal het haar enorm beginnen glanzen. Het haar wordt immers teruggebracht naar z’n natuurlijke structuur en krijgt z’n oorspronkelijke glans terug. Bovendien zorgt de kleuring er ook voor dat het haar aansterkt en dus terug soepel en vitaal wordt. Kortom, uw haar zal er alleen maar van profiteren!

Verder bouwt de natuurlijke haarverf verder op de haarvezel, wat ook revolutionair is. Een echte meerwaarde voor dit kapsalon Aartselaar. Een traditionele haarkleuring zal namelijk de haarschubben openen en op die manier synthetische pigmenten in het haar bevestigen. Deze chemische kleurpigmenten veranderen dan de kleur van de haarvezel. Bij de plantenkleuring wordt er echter een andere techniek gebruikt. Daar wordt er gewerkt op de haarvezel zelf en dus aan de buitenkant. Deze techniek heeft twee voordelen. Ten eerste wordt de natuurlijke structuur niet aangepast en blijft de haarvezel dus in z’n originele staat. Daarnaast vormt de kleuring dus ook een beschermend laagje rond het haar.

Een derde voordeel is de gezondheid: aangezien de kleuring enkel en alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat, vormt het geen risico voor iemand die vaak in aanraking komt met de haarverf. Als kapper Aartselaar probeer ik zo bewust mogelijk de producten te kiezen, want ik kom er dagelijks mee in aanraking. Aangezien de haarverf puur natuurlijk is, betekent dit ook dat mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen zoals ppd, resorcinol, parabenen… de haarverf ook kunnen gebruiken. De natuurlijke haarverf bevat namelijk geen enkele synthetische stof.

Ten slotte is de haarverf ook een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief. Wanneer ik uw haarverf afspoel, komt dit namelijk in het water terecht. Bij een plantaardige kleuring zijn er enkel en alleen natuurlijke ingrediënten die volledig biologisch afbreekbaar zijn. Dit betekent dus dat het geen probleem vormt om de haarverf door te spoelen: het kan volledig afgebroken worden en komt dus niet in de zee terecht. 

Kapper Aartselaar met plantenkleuring: een bewuste keuze

Het is een bewuste keuze om te werken als kapper in de buurt van Aartselaar met natuurlijke producten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat alle kleine beetjes helpen om de planeet te beschermen. De opwarming van de aarde is immers een belangrijk topic en als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, zal dit een groot effect hebben. Daarom ben ik niet alleen een natuurlijke kapper, maar gaat het nog een stapje verder: ik ben ook een biokapper.

Ook de afwerking is natuurlijk in dit kapsalon dichtbij Aartselaar

Naast de plantenkleuring bestaan er ook nog veel andere natuurlijke producten. In dit salon dichtbij Aartselaar wordt er daarom ook gewerkt met een plantaardig en biologisch verzorgingsgamma. De shampoos, conditioners en styling producten zijn namelijk ook geproduceerd met natuurlijke ingrediënten. Bovendien kregen deze ook het kwaliteitslabel Ecogarantie. Dit is het strengste label op de Europese markt en heeft zeer strenge voorschriften. Niet enkel de ingrediënten worden gecontroleerd, het gaat veel verder dan dat. Enkele voorbeelden van de richtlijnen en regels: het transport moet verantwoord gebeuren en beperkt zijn, er mag geen verspilling zijn, de arbeidsomstandigheden moeten optimaal zijn, recyclage is zeer belangrijk…

Kapper Aartselaar